Lichaamsgerichte therapie

Van binnen weet je alles

Alles wat zich in ons lichaam afspeelt is een weerspiegeling van onze geest en van onze gedachten. Vaak gaan we daaraan voorbij en zo ontstaat een gevoel van niet meer jezelf zijn. Er zijn veel manieren waarop dit zich in je leven kan manifesteren. Heb je je als eens afgevraagd wat er zou veranderen in je leven als je echt leert luisteren naar je lichaam? Wat het je zou kunnen vertellen?

 

Vraag jezelf eens af hoe jij in het leven staat? Durf jij uit te reiken naar de ander of blijf je liever op jezelf? Ben jij iemand die het been stijf houdt of ga jij makkelijk door de knieën? Durf jij je hart open te stellen of bescherm je liever jezelf om niet gekwetst te worden. Kan je dat voelen in je lichaam én ervaar je dat in je contact met anderen? Door je daar meer bewust van te worden kan je blokkades loslaten en vrijer door het leven gaan!

Postural Integration (P.I.)

Postural Integration is een actieve vorm van lichaamswerk waarbij diepe aanraking in het bindweefsel gecombineerd wordt met het werken aan de gevoelens die daarin vastgehouden worden. Tijdens een sessie gaan de dialoog en het lichaamswerk hand in hand waardoor de verbinding tussen lichaam een geest ontstaat. Je werkt aan het loslaten van verkrampingen waardoor je oude patronen veranderen in vrijere manieren om het leven aan te gaan. Zo ontstaat meer rust in je lichaam en hoofd. Je bewustzijn groeit en er is ruimte voor andere gedachten en meer ontspanning in je lichaam. Een nieuw perspectief vanuit lichaam en geest.

Andere werkvormen

De combinatie van het werken aan je lichaam en het gesprek zorgen ervoor dat je je meer bewust wordt van wat je voelt. Daarnaast werken we met jouw systeem. Systemen zijn bijvoorbeeld het gezin waarin je bent opgegroeid, waarin je leeft, waarin je werkt en je sociale omgeving. Het doel daarvan is zicht te krijgen op de plek die je inneemt en wat de invloed daarvan op je leven is. Die plek kan je innemen vanuit verschillende posities. Deze posities (Transactionele Analyse) maken we zichtbaar waardoor je meer mogelijkheden ontdekt in de relatie met de ander.

Werkwijze

Elk traject start met een (kosteloos) intakegesprek. Het doel van het gesprek is kennismaken met elkaar. Samen verkennen we wat jij met therapie wilt bereiken in je leven. We bespreken hoe een traject er voor jou zou kunnen uitzien. Ik vertel je meer over het lichaamsgericht werk en de andere vormen die ik gebruik. Samen kijken we hoe dit kan bijdragen aan jouw doel van de therapie. Als je besluit om samen met mij aan de slag te gaan maken we een contract waarin afspraken worden vastgelegd.

Maak een afspraak