Lichaamsgerichte therapie

Van binnen weet je alles

Alles wat zich in ons lichaam afspeelt is een weerspiegeling van onze geest en van onze gedachten. Vaak gaan we daaraan voorbij en zo ontstaat een gevoel van niet meer jezelf zijn. Er zijn veel manieren waarop dit zich in je leven kan manifesteren. Heb je je als eens afgevraagd wat er zou veranderen in je leven als je echt leert luisteren naar je lichaam? Wat het je zou kunnen vertellen?

 

Vraag jezelf eens af hoe jij in het leven staat? Durf jij uit te reiken naar de ander of blijf je liever op jezelf? Ben jij iemand die het been stijf houdt of ga jij makkelijk door de knieën? Durf jij je hart open te stellen of bescherm je liever jezelf om niet gekwetst te worden. Kan je dat voelen in je lichaam én ervaar je dat in je contact met anderen? Door je daar meer bewust van te worden kan je blokkades loslaten en vrijer door het leven gaan!

Postural Integration (P.I.)

Postural Integration is een actieve vorm van lichaamswerk waarbij diepe aanraking in het bindweefsel gecombineerd wordt met het werken aan de gevoelens die daarin vastgehouden worden. Tijdens een sessie gaan de dialoog en het lichaamswerk hand in hand waardoor de verbinding tussen lichaam een geest ontstaat. Je werkt aan het loslaten van verkrampingen waardoor je oude patronen veranderen in vrijere manieren om het leven aan te gaan. Zo ontstaat meer rust in je lichaam en hoofd. Je bewustzijn groeit en er is ruimte voor andere gedachten en meer ontspanning in je lichaam. Een nieuw perspectief vanuit lichaam en geest.

Jouw systemen

Systemen zijn onder andere het gezin waarin je bent opgegroeid, je sociale omgeving. Maar ook de organisatie en het team waar je deel vanuit maakt. Het doel van het werken met je systemen is zicht krijgen op de plek die je inneemt. Hoe voelt die plek in je lichaam? Wat is de invloed daarvan op je leven? Welke plek je zou willen innemen en hoe je dat kan realiseren? Allemaal vragen waar je antwoorden op gaat vinden.

Werkwijze

Elk traject start met een kennismaking. Dit kan in de vorm van een korte kennismaking van een half uur. Je kunt ook kiezen voor een intake van een uur. Samen verkennen we wat jij met therapie wilt bereiken in je leven. We bespreken hoe een traject er voor jou zou kunnen uitzien. Ik vertel je meer over het lichaamsgericht werk en de andere vormen die ik gebruik. Samen kijken we hoe dit kan bijdragen aan jouw doel van de therapie. 

Maak een afspraak